Östmans snickeri - en lång tradition av kvalitetskök.

Östmans Snickeri grundades 1977 av bröderna Tor och Kaj Östman. Snickarglädjen fanns i släktet, brödernas pappa hade en bakgrund som båtbyggare och ett litet snickeri på gården. I övergången till glasfiber fanns ingen framtid i träbåtar. Istället satsade bröderna på att bygga en fabrik på Tors mark i Särkimo och började tillverka kök. Snabbt spred sig ryktet i nejden, och snart hade båda bröderna fullt upp i snickeriet. Efter några år fortsatte Tor och hans fru Marita själva med företaget och 1989 blev bolagsformen aktiebolag. Marita jobbade på snickeriet fram till sin pensionering och Tor jobbar fortfarande.

Namnet Östmans Snickeri har fått leva kvar trots att man idag har gått över till modern köksproduktion. Hantverket lever vidare i allra högsta grad och det är också därför som Östmans snickeri kan erbjuda helt skräddarsydda kökslösningar – tillverkningen sker nämligen fortfarande på plats ute i Maxmo skärgård.

Idag ägs bolaget av Tors son Tonny Östman. Tonny har även han en lång historia i företaget – han har arbetat på snickeriet sedan han varit gammal nog att hjälpa till, på både kvällar och skollov. 1990 började Tonny jobba på snickeriet. Idag sysselsätter företaget åtta personer, Tonny och Tor sköter försäljningen och Tonnys fru Leena sköter administration och ekonomi.

På Östmans snickeri är vi väldigt stolta över att våra anställda trivs så bra, den som varit längst anställd har jobbat på snickeriet i 27 år. Alla våra anställda har hög kompetens och är utbildade för att förverkliga kundens tankar och idéer.

Östmans snickeri fick utmärkelsen årets företag av Österbottens företagare år 2021.

Besök oss i Maxmo!

Vi har öppet vardagar mellan 8-16. Ring oss gärna och boka en tid för planering, den är alltid gratis!